• Pret redus
  • Nou
in stoc

Referinta A1xb

Cutit de supravietuire si bushcraft Fallkniven A1xb – Tungsten Carbide, lama neagra

1.804,50 RON Salveaza 10%
1.624,05 RON
cu TVA  

Lama din otel inoxidabil laminat CoS, cu acoperire din Tungsten, cu mâner Thermorun si teaca Zytel. 

Descriere

Cuțitul X este cel mai puternic, mai ascuțit și mai sigur cuțit din oțel inoxidabil din producție. Dacă viața ta este în pericol, poți oricând să te bazezi pe cuțitul X. Este conceput pentru a rezista la toate solicitările aplicate de mâna omului, ceea ce înseamnă că este practic indestructibil. Se presupune, totuși, că sunteți atent cu cuțitul și că acesta este folosit conform intenției, și anume ca un instrument de precizie ascuțit.

Baza puterii cuțitului X se află în oțelul aliat cu cobalt laminat si, de asemenea, în construcția bine gândită din care au fost eliminate zonele de rupere. Împreună cu taișul convex, cuțitul X este un concept care bate orice altceva din lume în ceea ce privește siguranța și confortul.

Cateva cuvinte despre vesiunea cu acoperirea negra a lamei.

Desi chiar ma incercat sa uzam si sa zgariem aceasta acoperire cu cel mai dur si mai uscat mesteacan cret gasit, nu am reusit niciodata sa producem o zgariere profunda in aceasta acoperire atat de dura si rezistenta.

Chiar si asa nu putem garanta ca va ramane asa pentru eternitate, oricum cutitul se reascute pe o piatra ceramica sau diamantata.

Dar, probabil ca nu ati intalnit pana acum o suprafata asa de dura.  2400 HV (Vickers) in jurul a HRC 83.

In felul in care v-am obisnuit, am cheltuit destula energie  si timp in dezvoltarea unui cutit sigur cu o teaca sigura, locul in care practic cutitul va sta cel mai mult.

Felul in care este conceputa teaca determina felul in care accesezi cutitul si am depus eforturi sa obtinem o teaca sigura care sa permita acces rapid  si facil la cutit.

Teaca are un blocaj pentru transport ( o cama cu cordelina atasata) si o siguranta de lucru care tine cutitul in teaca pana decideti sa-l folositi. Sunt masuri importante pentru siguranta, un cutit pierdut poate fi un dezastru in anumite conditii.

Blocajul de transport al cutitului permite purtarea tecii cu manerul cutitului in jos sau in sus pe corp sau pe echipament fara riscuri.

Ca si accesoriu, teaca este disponibila cu clips din inox care permite purtarea la sold pe centura. Avantajele sunt destule incluzand, scoaterea usoara de la centura, purtatul in masina la volan, si faptul ca avand haine mai lungi, cutitul ramane accesibil.Nu am fi surprinsi daca clientii vor recunoaste cutitul Fallkniven X ca fiind cel bun din lume, a fost facut fara compromis, nicio resursa nu a fost scutita. Am investit tot ce era mai bun, de la concept, la materiale.Deci, ce ati putea cere mai mult? Sa nu mai spunem ca am creat un cutit care arata fantastic! 

Daca doriti versiunea cu teaca de piele, va recomandam produsul  A1el.
Daca va trebuie o teaca pentru stangaci la acest cutit va recomandam produsul A1ezLeft.Daca va doriti alte culori pentru cordelina sistemului de blocare a tecii, puteti alege acest produs din sectiunea de accesorii.

Per total: cuțitul este ascuțit și puternic, teaca este bine gandita și sigură.

Daca doriti versiunea cu teaca de piele, va recomandam produsul  A1el.
Daca va trebuie o teaca pentru stangaci la acest cutit va recomandam produsul A1ezLeft.

A1xb
Duritate
60
Otel lama
Lam. CoS
Forma tais
Convex
Material maner
Thermorun
Greutate (gr)
401 gr
Lungime lama (mm)
161 mm
Grosime lama (mm)
7 mm
Lungime totala (mm)
284 mm
Teaca
Zytel, Zytel cu clip

favorite-product

Customer Favorites

Browse our website for the hottest items in the marketplace now.